Evaluering av MARKOM 2020

Publisert: 23.12.2020

Ideas2evidence skal evaluere MARKOM 2020, et ti-årig nasjonalt prosjekt for å heve kvaliteten på norsk maritim profesjonsutdanning. Evalueringen gjennomføres på vegne av Universitetet i Sørøst-Norge (USN).

MARKOM 2020 må ses i sammenheng med regjeringens maritime strategi Stø kurs fra 2007, der det framgår at myndighetene har en ambisjon om at Norge skal ha den mest konkurransedyktige og innovative maritime klyngen i verden. Høy kompetanse, og utdanninger av høy kvalitet, er en forutsetning for å lykkes. Fire UH-institusjoner og tolv fagskoler deltar i prosjektet, som har mottatt ca. 280 millioner over statsbudsjettet i prosjektperioden.

Oppdraget vil gjennomføres som både en resultatevaluering, for å vurdere om prosjektet har nådd sine mål, om som en prosessevaluering, for å vurdere om blant annet valg av strategier og tiltak samt implementering har vært hensiktsmessige for å nå målene. Datagrunnlaget vil bestå av sammenstilling av tilgjengelige data, samt innhenting av nye data, bl.a. intervjuer ved utdanningsinstitusjonene og en bransjeundersøkelse rettet mot maritim næring.