Kandidatundersøkelsen på Vestlandet 2022

Publisert: 18.04.2023

ideas2evidence har på oppdrag fra Sammen Karriere gjennomført en spørreundersøkelse rettet mot kandidater fra høyere utdanningsinstitusjoner på Vestlandet.

Kandidatundersøkelsen ser nærmere på kandidatenes tilknytning til arbeidsmarkedet to år etter avsluttende eksamen, og ber dem om å vurdere egen utdanning i et arbeidslivsperspektiv. Alle som fullførte en gradsgivende utdanning ved Universitetet i Bergen, Høgskulen på Vestlandet eller Norges Handelshøyskole i 2020 ble invitert til å delta i undersøkelsen. 

Rapporten viser stabilitet i arbeidsmarkedssituasjonen for nyutdannede, men både arbeidsledighet, ufrivillig deltid og ansettelse i ikke-relevante stillinger har blitt noe mindre vanlig siden forrige undersøkelse i 2020.

ideas2evidence bidro med faglig støtte i videreutvikling av spørreskjema, og sto for gjennomføring av datainnsamling, dataanalyse og utarbeidelse av rapport. Finn rapporten her.

Rapporten ble lansert tirsdag 18. april. Prosjektleder Asle Høgestøl var til stede og presenterte funn fra undersøkelsen. Et opptak av presentasjonen er tilgjengelig her.